LeBron James heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een controversiële Instagram-post

25 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 25 december 2018 – LeBron James heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een controversiële Instagram-post. De sterspeler van de Los Angeles Lakers gebruikte zaterdag in een bericht de term “joods geld”. “We been getting that Jewish money. Everything is Kosher”, plaatste James bij een foto op een inmiddels verwijderde Instagram-post. Daarmee verwees hij naar een gedeelte uit het nummer ASMR van rapper 21 Savage.
Dit leidde tot een hoop ophef op social media. De 33-jarige forward was zich er niet van bewust dat de term “joods geld” gevoelig ligt. Hij bood hier later zijn excuses voor aan.
“Mijn excuses als ik hiermee iemand heb beledigd”, zei James maandag tegen ESPN. “Dat is niet de reden dat ik deze songtekst heb gedeeld. Ik plaats altijd songteksten. Ik luister naar geweldige muziek en dat was enkel de boodschap hiervan.”
“Ik dacht dat het een compliment was, maar dat was het duidelijk niet in de ogen van veel andere mensen”, vervolgde hij. “Mijn excuses, het was zeker niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen.”

-Bron: nu.nl-