Leerkrachten Albina voelen zich niet meer veilig

13 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 13 februari 2022- In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de onderwijzerswoning van Janine Abisoina. Zij is onderwijzers in Albina. Na de inbraak werd haar huis in brand gestoken. Dit is niet het eerste geval waarbij de veiligheid van de leerkrachten in gevaar wordt gebracht. Er is recent op soortgelijke manier ingebroken bij een collega van Abisoina.
Het DNA-lid van de ABOP, Genevievre Jordan, geeft aan niet tevreden te zijn met de veiligheid van de leerkrachten in Albina en het verre binnenland. Volgens haar is het al een uitdaging toegewijde leerkrachten te vinden om te werken in de districten en binnenland en nu dit nog. Volgens haar is dit een fenomeen aan het worden dat leerkrachten bezocht worden door ongewenste gasten. Jordan roept de regering op om ernstig naar deze situatie te kijken. Wat haar nog dwarszit is dat de leerkrachten niet worden vergoed van hun waar die ze op zo een manier kwijt raken.

8 februari jongstleden was deze kwestie omtrent het onveilig gevoel van de leerkrachten in de districten en binnenland al ter sprake gekomen. Marie Levens, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, gaf aan op de hoogte te zijn van het fenomeen.