Leerkrachten mogelijk ook in actie

21 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 21 mei 2021- De leerkrachten dreigen ook in actie te gaan, nadat de Surinaamse Politiebond gister actie te hebben gevoerd. De politiebond is zeer ontevreden over de wijze, dat zij de beloofde koopkrachtversterking nog steeds niet hebben ontvangen. “We betalen elke maand keihard, maar wanneer wij medicamenten nodig hebben, zijn die er niet of moeten wij daar apart voor betalen”, zei een leerkracht gisteren in gesprek met een lokaal medium.

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) geeft aan dat er gesprekken worden gevoerd, voor een eventuele loonronde en dat er ook gesprekken met het SZF gevoerd zullen worden. De bewindsvrouw roept de leerkrachten op,  om nog even geduld te betrachten. “We zijn ons ervan bewust dat het leven harder is geworden, maar zaken gaan niet zo makkelijk als men denkt.

Voorzitter Mangre laat optekenen, dat niet alles in één keer gedaan kan worden, het moet step by step geschieden. Zij doet een beroep op de leerkrachten om zich te laten vaccineren tegen het corona-virus.

-STVS Website-