Leerlingen eerste en tweede klas Mulo stromen ook door

3 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 03 augustus 2021- De leerlingen van de eerste en tweede klas van het Mulo stromen door naar het volgende leerjaar. Tot voor kort was het niet duidelijk welk besluit het ministerie zou nemen over de overgang van deze groep. De reden tot dit besluit is om de 12 duizend glo’ers die moeten overgaan naar het volgende niveau niet op te houden.

Tijdens de begrotingsbehandeling maakte minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bekend dat leerlingen van het GLO met een voortgangsrapport door zouden stromen naar de volgende klas.  Het plan is dat leerkrachten van het volgende leerjaar verder gaan met de leerstof, om de leerlingen op het gewenste niveau te brengen. Met dit besluit werkt het ministerie alle onduidelijkheden over de overgangsnormen voor dit schooljaar weg. Op 15 juli jongstleden gaf de voorzitter van het Mulo Directeurenberaad, Marisa Meye, al aan dat het ministerie hoogstwaarschijnlijk dit model zou gaan toepassen.

Meye benadrukte wel dat voor wat betreft de slagingsnormen van het Mulo er geen noemenswaardige veranderingen zijn opgetreden. Ze gaf wel aan dat het ministerie vanwege de corona-pandemie voor het komende schooljaar enkele drastische veranderingen doorgevoerd heeft in het onderwijssysteem.

-STVS Nieuwsredactie-