Leerlingen huiverig over fysieke schoolexamens

28 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 28 juni 2021- “Ik ben schoolgaand en ben in de examenklas. De school gaat open en het aantal Covid-19-gevallen is Sky high. De minister laat de scholen schoonmaken, maar wij leerlingen die moeten bussen tussen al die andere mensen, waarvan sommige wel en sommige zonder mond-neuskap in de bus zitten om je heen, brengt onveiligheid. Het is mooi en waar dat we veilig zijn op school, maar we zijn niet veilig in de bus of buiten school.”

Dit zegt een leerling tegenover Dagblad Suriname. Wij leerlingen kunnen geen auto permitteren, zodat we veilig op school naar school kunnen gaan. Sommige leerkrachten komen wel veilig op school met auto’s. Zijn wij kinderen, die moeten bussen geen mensen? Moeten wij doodstikken in dit land met Covid? Is dit eerlijk? Sommigen van de schoolkinderen moeten soms 4 bussen per dag nemen om naar school te komen. Hoe zit het daarmee, hoe kunnen onze ouders het permitteren om per dag 4 bussen te betalen en wordt dan nog mooier als zij meerdere kinderen hebben die in een examenklas zitten.

Momenteel is 6 procent van de bevolking al volledig gevaccineerd. Dit stelde president Chandrikapersad Santokhi onlangs in het parlement. De afgelopen keer dat de scholen fysiek open mochten duurde het niet lang of  zij waren weer gedwongen door landelijke besmettingsgevallen om te  sluiten.