Leiding en bond brandweer maken opwachting bij president

4 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 4 mei 2022- De leiding en het bondsbestuur van het Korps Brandweer Suriname hebben hun opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Het bezoek lag in het kader van de Internationale Dag van de Brandweer op woensdag 4 mei. Op het Kabinet van de President heeft een regeringsdelegatie onder leiding van het staatshoofd zich samen met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, de korpsleiding en het bondsbestuur gebogen over kwesties de brandweer rakende. De bond onder leiding van Wendell Oosterwolde, brandweercommandant Radjen Jakhari en de ministeriële commissie die onderhandelingen voert met bonden bij het ministerie van Justitie en Politie zijn ingegaan op de brandende vraagstukken regarderende het brandweerkorps.

Minister Amoksi zegt bekend te zijn met de uitdagingen van de brandweer in Nieuw Nickerie. Het is volgens de bewindsman een groot verlangen van de brandweer Nickerie om te beschikken over een nieuwe kazerne. Minister Amoksi wil ook samen met de brandweer kijken naar modellen, waarbij het korps ook medische hulp kan verlenen. Ook moet de brandweer voorbereid zijn op calamiteiten op het gebied van olie en gas.

«De brandweer zal zich moeten specialiseren op het uitbreken van brand op olieplatforms.» De bewindsman merkt verder op dat na het laatste gesprek met de bond de nachtdienstpremie is opgetrokken.