Leraren in Guyana opgeroepen om zich te laten vaccineren

January 12, 2022

Comments: 0

Woensdag 12 januari 2022- Een aantal leraren in het openbare schoolsysteem van Guyana is nog steeds niet ingeënt tegen COVID-19. Minister dr. Frank Anthony van Volksgezondheid, smeekt hen om de injecties te nemen. Door beide doses van het vaccin te nemen, evenals boostershots, zullen leraren helpen de schoolomgeving veilig te houden, merkte Dr. Anthony op.

Hij zei dat het ministerie van Volksgezondheid niet heeft gevraagd om de scholen te sluiten, aangezien het het mandaat van het ministerie van Onderwijs is om ervoor te zorgen dat kinderen die de lessen bijwonen, zich in een veilige omgeving bevinden.

Ondertussen streeft het ministerie nog steeds naar verhoging van de vaccinatiegraad onder personen in de leeftijdscategorie 12-17 jaar. De vaccinatiegraad onder jongeren staat momenteel op 42,6 procent. Hij zei dat ouders en leraren kinderen moeten aanmoedigen om zich te laten vaccineren. Dr. Anthony zei verder dat de Delta- en Omicron-varianten van de Covid-19-ziekte niet hetzelfde zijn.

Met de Deltavariant krijgen mensen een ernstigere vorm van de ziekte die de dood kan veroorzaken of ziekenhuisopname vereist vanwege de effecten op de longen en de daaropvolgende disfunctie van meerdere organen.

De Omicron, zei hij, is anders. “Tot nu toe zijn onze cijfers redelijk goed, want als je kijkt naar, zeg maar bijna 6.000 infecties in de afgelopen paar dagen, , moesten er maar heel weinig worden opgenomen in het ziekenhuis, zei Dr. Anthony.