Ligdagtarieven van ziekenhuizen moeten aangepast worden

22 May 2021

Comments: 0

ZATERDAG 22 MEI 2021- De ligdagtarieven van ziekenhuizen moeten aangepast worden.
Dit beaamt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Onlangs is er een bericht verschenen in de media dat patiënten moeten bijbetalen voor opname in het Diakonessenhuis. Het gaat hierbij om personen die verzekerd zijn bij het Staatsziekenfonds (SZF).

Krish Somai, Financieel Directeur bij het verzekeringsbedrijf, zegt dat deze afspraken sinds 2005 zijn gemaakt met toenmalig minister van Volksgezondheid Celsius Waterberg.
Volgens directeur Manodj Hindori van het Sint Vincentius Ziekenhuis moeten gezondheidsinstellingen niet meer gesubsidieerd worden. Het loslaten van de wisselkoers zal nadelige gevolgen hebben voor de gezondheidssector, omdat alle medicamenten in het buitenland worden aangeschaft. En de ligdagtarieven worden nog tegen een dollarkoers van 3,80 berekend.

Minister Amar Ramadhin geeft aan dat de ligdagtarieven sinds 2014 niet meer zijn aangepast. Dit ondanks de devaluatie en inflatie.
De overheid moet werken aan een structurele aanpak van de gezondheidzorg. Alleen dan kan deze branche in goede banen geleid worden. Vanwege een sterfgeval was de directeur van het Diakonessenhuis niet bereikbaar voor een reactie.

-STVS NIEUWSDIENST –