Loting kwartfinales Champions League levert kraker tussen City en Bayern op

17 March 2023

Comments: 0

De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft vrijdag een titanengevecht opgeleverd. Het Bayern München van Daley Blind, Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui stuit op Manchester City. In de halve finales speelt de winnaar van Bayern München-Manchester City tegen de winnaar van Real Madrid-Chelsea. De winnaar van AC Milan-Napoli treedt aan tegen Benfica of Internazionale. Het Manchester City van Nathan Aké maakte deze week in de achtste finales grote indruk door RB Leipzig met 7-0 te verslaan, met vijf treffers van Erling Haaland.

De kraker tussen de topclubs zit vol met dwarsverbanden. City-manager Josep Guardiola stond tussen 2013 en 2016 voor de spelersgroep van Bayern. De Duitsers huren momenteel João Cancelo van Manchester City.

Real Madrid weer tegen Engelse ploeg

Real Madrid treft met Chelsea opnieuw een Engelse ploeg, nadat het in de achtste finales had afgerekend met Liverpool. Op Napoli staat dit seizoen geen maat in de Serie A. Nummer vier AC Milan heeft na 26 duels maar liefst twintig punten minder dan de ploeg die in de groepsfase twee keer de vloer aanveegde met Ajax. De heenduels in de kwartfinales zijn op 11 en 12 april, een week later zijn de returns. De eerste ontmoetingen in de halve eindstrijd zijn op 9 en 10 mei, een week later zijn de terugwedstrijden.