Luka Modric verwacht dat Ajax dezelfde strategieën zal toepassen tegen Real Madrid

5 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 5 maart 2019- Modric verwacht dat Ajax vandaag Real Madrid op dezelfde manier zal aanvallen als drie weken geleden in Amsterdam. De Spaanse grootmacht verdedigt in de achtste finales een 1-2-zege uit de heenwedstrijd.

“Ik heb een aantal wedstrijden van Ajax gezien en ze spelen uit en thuis op dezelfde manier”, zei de Wereldvoetballer van het Jaar 2018 tijdens een persconferentie.

“Daarom denk ik niet dat ze veel gaan veranderen. Ze zullen hier komen met hetzelfde plan als in de eerste wedstrijd.”

In de Johan Cruijff Arena speelde Ajax met name voor rust ijzersterk en werd Real Madrid continu onder druk gezet. Het leverde enkele grote kansen waaronder de openingstreffer van Nicolás Tagliafico, die uiteindelijk door de VAR werd afgekeurd.

Modric is ondanks de 1-2-overwinning in de heenwedstrijd nog niet tevreden. “Het wordt een gevaarlijke wedstrijd tegen een jong team. Ajax heeft niets te verliezen, het zullen negentig zware minuten worden”, verwacht de Kroaat.

Hij wilde geen speler aanwijzen bij Ajax die er in zijn ogen bovenuit steekt. “Ze hebben heel veel talent, op verschillende posities. In de heenwedstrijd lieten ze zien getalenteerd en ambitieus te zijn en echte honger naar succes te hebben.”

Real moet het tegen Ajax zonder Sergio Ramos doen. De aanvoerder is door de UEFA voor twee duels geschorst, nadat hij in Amsterdam een opzettelijke gele kaart pakte.

“Het is jammer dat Sergio er niet bij is”, aldus Real Madrid trainer, Santiago Solari. “Hij is een echte leider, maar we hebben genoeg spelers met ervaring die hem kunnen vervangen.”

De wedstrijd Real Madrid-Ajax begint vandaag om 16:45 uur en staat onder leiding van de Duitse arbiter, Felix Brych.

-Bron: nu.nl-