LVV organiseert workshop over exportmarkten Trinidad en Barbados

25 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) een workshop georganiseerd voor agro-producenten. Hierbij is er informatie gedeeld over het exporteren naar Trinidad en Barbados. Het doel van dit evenement, gehouden op 23 september 2022, is om de markttoegang in de agrarische sector te vergroten.
Om meer structuur te geven aan de deelname van Suriname aan Regionale en Internationale Expositie evenementen is er een open en interactief dialoog gevoerd met stakeholders. De aandachtspunten voor deelname aan soortgelijke evenementen zijn hierbij meegenomen.

Ashwien Gangadin, onderdirecteur Landbouw Oost is van mening dat landbouw een belangrijke rol heeft in de voedselvoorziening binnen de regio en aanzienlijke sociaal-economische voordelen biedt. “In juli 2022 is een overeenkomst getekend met de regering van Barbados voor verdere strategische samenwerking waarbij er nadruk is gelegd op de Landbouw. Het is belangrijk dat Suriname haar producten en haar potentie laat zien,” aldus onderdirecteur Gangadien. De expositie evenementen bieden ook de mogelijkheid om te netwerken en zakenrelaties aan te gaan. Er is interesse in en vers, bevroren en gedroogde producten uit Suriname.
Een vragenronde en interactieve discussie over de deelname van Suriname aan de handelsmissie naar Barbados en het

Trinidad Agri-Investment Forum & Expo gehouden augustus 2022 zijn onderdeel geweest van de workshop. De discussie werd geleid door Erick Zeballos, Chief Technical Advisor SAMAP, Jerry Sewberath Misser, voorzitter Steering Comittee Cassave, en Nitesh Ramlakhan panellid Handelsmissie Barbados. Tijdens de discussie werden enkele uitdagingen van deze missie aangekaart, waaronder de productiecapaciteit, certificering, en vrachtkosten. Gangadin deelde mee dat er vervolgtrainingen georganiseerd zullen worden om producenten op dit gebied wat bij te sturen.

-Kabinet van de President-