LVV treft voorbereidingen voor donatie aan SOGK

14 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 13 oktober 2019 – Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), treft voorbereidingen i.v.m. Wereldvoedseldag. In het kader van deze dag zal het desbetreffende ministerie op maandag 14 oktober 2019 een 3-tal broodvruchtplantjes (man van woord) op het terrein van Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) planten.

Daarnaast zal Minister Parmessar een landbouwpakket overhandigen als ondersteuning naar de organisatie ter versterking van hun voedselprogramma. Dit project is een van der activiteiten, georganiseerd door het ministerie van LVV in het kader van Dag der Agrariërs en Wereldvoedseldag. De stichting heeft om technische ondersteuning gevraagd van het ministerie. Minister Parmessar heeft in aanloop naar de activiteit reeds opdracht gegeven aan het onderdirectoraat landbouw om bijstand te verlenen.

SOGK is een stichting die zich bezighoudt met het begeleiden en de zorg van kinderen met een beperking, daarnaast wordt ook voor ontspanning gezorgd door activiteiten te organiseren voor deze doelgroep.

Minister Rabin Parmessar heeft reeds aangegeven dat behalve het beleid met betrekking tot voedselzekerheid, ook voedselveiligheid van enorme belang is voor het ministerie en in algemene zin voor het land Suriname. De bewindsman is voorstander dat de samenleving zelf gaat planten en zichzelf kunnen voorzien van gezonde groenten en fruit.

LVV-minister Rabin Parmessar zal samen met zijn collega’s, Antoine Elias van Volksgezondheid en Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap & Cultuur(MINOWC) deze activiteit gaan uitvoeren.

-MINISTERIE VAN LANDBOUW, VEETEELT EN VISSERIJ –