LVV verzorgt hydrocultuurtraining aan doven en slechthorenden

February 1, 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdaag 01 februari 2022- Op zaterdag 29 januari 2022 hebben 17 doven en slechthorenden aangesloten bij de Stichting doven Belangen Suriname (stichting Sudobe) de “Basisopleiding Hydrocultuur” bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gevolgd. Deze training werd verzorgd door de afdeling Plantenonderzoek van het Directoraat Landbouwkundig Onderzoek, afzet en Verwerking.

De Stichting heeft via sociale media kennis genomen van de hydrocultuurtraining en nam vervolgens contact op met het ministerie met het verzoek de training aan hun leden aan te bieden. Hydrocultuur is het kweken van planten in water waaraan de nodige voedingsstoffen zijn toegevoegd en is een kweekmethode. De opleiding hydrocultuur voor de leden van Stichting Sudobe bestond uit een theoretisch gedeelte en een verder praktisch gedeelte in waarbij de deelnemers in een hydrocultuurkas op het terrein werden onderhouden.

Deelnemers leerden over de verschillende hydrocultuursystemen, dat betekent dat ze nu onderscheid kunnen maken tussen gewassen en in welk hydrocultuursysteem ze het beste kunnen worden gekweekt. Ze leerden ook het belang van zaailingen, planten en verzorging bij hydrocultuur. De groep was erg enthousiast en kijkt uit naar verdere training. De training stimuleerde hen om hun eigen groenten te verbouwen om in eigen behoeften te voorzien. Het ministerie van Landbouw ziet het als zijn taak om de gemeenschap te ondersteunen door middel van kennisoverdracht. Er effectievere landbouwmethoden bekend. Dit leidt tot de landbouwsector om grotere hoogten te bereiken.