Mahinder Jogi: “VP Guyana moet letten op zijn woorden”

23 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“De Vice President van Guyana, Bharrat Jagdeo, moet letten op zijn woorden.” Dit zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi in gesprek met de STVS-nieuwsredactie. Jagdeo heeft onlangs tijdens een bijeenkomst met Guyanese vissers, enkele beledigende uitspraken gedaan aan het adres van de regering Santokhi-Brunswijk. Het DNA lid is niet te spreken over de houding van de Guyanese vicepresident. Jogi benadrukt dat dit niet de wijze is waarop buurlanden met elkaar omgaan.

Bharat Jagdeo vervolgde zijn toespraak door aan te geven dat de Guyanese regering geen reden ziet om verder te onderhandelen met de regering Santokhi-Brunswijk over de volgens hem beloofde 150 visvergunningen. De Guyanese regering zal volgens Jagdeo niet schromen om andere stappen te ondernemen indien de Surinaamse regering geen invulling geeft aan de toezegging.
Suriname staat internationaal bekend als een vredelievend en toerist vriendelijk land. Jogi benadrukt dat dit bilateraal conflict tussen Suriname en Guyana, beëindigd kan worden indien de Surinaamse regering het pad van dialoog bewandeld.