Man aangehouden voor brandstichting bij woning broer

21 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 21 maart 2022- Een oud bekende van de politie, is de afgelopen week opgepakt voor brandstichting en vernieling. Geri heeft het huis van zijn broer in brand gestoken en werd op vrijdag 18 maart 2022 aangehouden. Op dinsdag 22 februari 2022 kreeg de politie van post Nieuwe Grond de melding van brandstichting en vernieling aan de Ragoenathweg binnen. Na de melding begaven politieagenten zich naar de plek voor onderzoek en troffen daar de broer van Geri aan, een zekere S.P. S.P. heeft, verklaart dat de verdachte Geri in beschonken toestand na een woordenwisseling, shutters van zijn huis kapot sloeg. Hij verliet daarna de plek en uitte bedreigende woorden dat hij het huis in brand zou steken.

Op woensdag 23 februari 2022, rook P.S. een rare geur en stond toen op om een kijkje te nemen. Hij zag zijn broertje uit het erf wegrennen met een fles in de hand. Op dat bewuste moment zag hij vuur buiten zijn woning. De achterzijden van zijn huis stond in brand. Hij rende naar buiten en het lukte hem om het vuur met emmers water te blussen.

De politie werd ingeschakeld, maar Geri wist uit handen van de politie te blijven, totdat hij op een adres aan de Mopentiboweg door agenten van Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) werd opgespoord en aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie van De Nieuwe Grond voor onderzoek. Geri heeft bekend dat hij enkele shutters heet kapotgeslagen, maar ontkent het huis in brand te hebben gestoken. Geri werd na afstemming met het Openbaar Ministerie in ingesloten voor brandstichting en vernieling.