Man zonder geldig rijbewijs staande gehouden op de J.A.P. luchthaven

7 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 07 april 2022- Wetsdienaren van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) die belast zijn met het executeren van snelrecht vonnissen, hebben op maandag 4 april 2022 tijdens werkzaamheden op de J.A. Pengel internationale luchthaven opgetreden tegen een manspersoon. Deze man die op het punt stond te vertrekken naar het buitenland had een openstaande snelrecht boete. Hij had eerder deelgenomen aan het verkeer zonder in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs.

Hierdoor werd de automobilist geverbaliseerd nadat hij had geweigerd de opgelegde verkeersboete te voldoen. De wetsdienaren maakten ter zake een proces-verbaal op en verstuurde dit naar het Openbaar Ministerie. Op de dag van de zitting verscheen deze man niet om zich te verweren over de overtreding die hij had begaan en werd bij verstek gevonnist met een voldoening van SRD 750; subsidiair 6 weken (42 dagen) hechtenis.

De politieambtenaren hadden deze man die op vertrek stond naar het buitenland al in het vizier op de luchthaven en hebben hem in de vertrekhal staande gehouden. Nadat hij van zijn verstekvonnis in kennis werd gesteld en ter zake inzage kreeg, besloot hij de boete meteen te voldoen.

De politie doet een dringend beroep op eenieder om zich te laten informeren over openstaande boetes. Deze boetes dient men te voldoen, daar deze vorm van executie van verkeersvonnissen voortgezet zal worden. Voor informatie kan men zich van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 13.00 uur in verbinding stellen met de afdeling ANRS, die ondergebracht is op het politiebureau Latour.
Het voldoen van een boete middels het POS systeem is aldaar eveneens mogelijk.

-KPS-