Manchester City zwaait voormalig NAC-topper Manu Garcia definitief uit

20 July 2019

Comments: 0

Zaterdag 20 juli 2019- Manu Garcia is weer terug waar het voor hem allemaal begon. De Spaanse middenvelder is na 3 verhuurperiodes overbodig verklaard door Manchester City en is vertrokken naar Sporting Gijón.

Manu García speelde 1,5 jaar voor NAC en maakte in zijn 1e half jaar indruk in Breda en promoveerde met die club naar de Eredivisie. In het seizoen 2017/18 miste hij geen enkele wedstrijd op het hoogste niveau en mede door zijn inbreng eindigde NAC 4 punten boven de degradatiestreep.

Betere tijden
Zonder García degradeerde NAC het voorbije seizoen als hekkensluiter uit de Eredivisie. De Spanjaard speelde op dat moment in Frankrijk voor Toulouse, waar hij opnieuw indruk maakte. Voor het seizoen dat komen gaat, keert de creatieve middenvelder dus terug naar zijn geboorteland. Hij tekent voor 5 seizoenen bij Gijón, waarmee de cirkel voor hem rond is.

García werd op zijn 15e leeftijd door Man City uit de jeugdopleiding van Gijón gehaald. Komend seizoen komt de nieuwe werkgever van Manu García uit op het 2e niveau.-.