Manchester United-spelers mikpunt van racisme na Europa League-finale

27 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 27 mei 2021 – De spelers van Manchester United hebben woensdag na de verloren Europa League-finale tegen Villarreal tientallen racistisch getinte berichten gekregen via hun sociale media. United spreekt van “schandelijk gedrag”.

Aanvaller Marcus Rashford liet via Twitter weten al zeker zeventig racistische opmerkingen op zijn accounts te hebben geteld. “Voor degenen die proberen om me nog slechter te laten voelen dan ik al doe: veel succes ermee”, schreef de Engelse international.

Veel haatberichten kwamen van anonieme accounts, iets waar Rashford niet meer van opkijkt. “Ik ben wel verontwaardigd dat een van de beledigers die een hele berg apenemoji’s achterliet, een wiskundeleraar is met een open profiel! Hij geeft les aan kinderen!”, aldus Rashford. “En weet dan dat hij vrijelijk racistische bejegeningen kan sturen zonder consequenties…”

Volgens United hebben meerdere spelers na de finale, die via strafschoppen werd verloren, te maken gekregen met “schandelijke racistische bejegeningen”. De Engelse club roept op om alle voorbeelden van (online) racisme te melden.

United heeft op de website een formulier gemaakt waarmee eenvoudig melding kan worden gemaakt, inclusief de mogelijkheid om screenshots van het online racisme toe te voegen.

-nu.nl-