Mark van Bommel baalt fors van de manier waarop koploper PSV zondag onderuit ging

1 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 31 maart 2019 – Mark van Bommel baalt fors van de manier waarop koploper PSV zondag onderuit ging in de topper tegen Ajax (3-1). De coach zag zijn ploeg bij vlagen domineren in de Johan Cruijff ArenA en vindt dat de Eindhovenaren meer verdienden.

“Ik neem niemand iets kwalijk, want we hebben het gewoon hartstikke goed gedaan”, zei Van Bommel na de tweede PSV-nederlaag dit Eredivisie-seizoen

tegen FOX Sports. “In de eerste helft heeft Ajax geen echte kans gehad en na rust hadden wij de controle. Daarom is dit een onnodige nederlaag.”

PSV ging met een 1-0-achterstand de rust in door een eigen doelpunt van Daniel Schwaab, maar kwam na rust terug in de wedstrijd. De bezoekers stonden in de tweede helft met een man meer op het veld door een directe rode kaart voor rechtsback Noussair Mazraoui en De Jong kopte direct daarna de 1-1 binnen.

Verrassend genoeg was het vervolgens Ajax dat nog twee keer scoorde in het restant van de wedstrijd. Dusan Tadic schoot in de 72ste minuut een strafschop binnen en David Neres besliste het duel in blessuretijd in Amsterdams voordeel.

“Na de 1-1 gingen we op zoek naar de voorsprong, want ons idee was om te winnen en die mogelijkheden waren er ook”, analyseerde Van Bommel. “We hadden na rust zelfs de controle over de wedstrijd, maar we verloren door twee momenten waarop we een treffer weggaven. Ik kan hier wel een mooi verhaal ophangen, maar we staan wel met lege handen.”

-Bron: nu.nl-