Marktverkopers vestigen hoop op de VP

22 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 22 april 2021- “Wij leven nu van dag op dag”, zeggen de marktventers die dinsdag (gisteren) een petitie hebben ingediend bij Vicepresident Ronnie Brunswijk. Het gaat om vertegenwoordigers van de Belangenorganisatie van de Centralemarkt Paramaribo, Markt Zuid en de Handicraft markt. Zij hebben zich reeds aangemeld voor de Covid-19 steun; echter, zonder succes. Dit ondanks de markten langer dan 8 maanden waren gesloten en sinds vorige week weer. In de petitie geven de marktventers aan dat de 3 markten meer dan 2300 zelfstandige ondernemers van een inkomen voorzien. De marktventers uitten ook hun misnoegen over de plotselinge sluiting van de markt vorige week, in verband met de nieuwe Covid-19-maatregelen. Hierdoor leiden zij grote verliezen.

Verder gaf de groep ook aan dat de maatregelen voor malls en handelszaken zijn aangepast na besprekingen met de ASFA en de VSB, die zijn opgenomen in de Sociaal Economische Raad (SER). Aan de VP is gevraagd te bemiddelen zodat de markten zo snel mogelijk worden opengesteld, met inachtneming van de protocollen. Ook vragen zij hulp van de VP om in aanmerking te kunnen komen voor de financiële steun, in verband met de Covid-19-pandemie. Verder kijken zij uit naar mogelijkheden om hun organisatie te laten opnemen in de Sociaal Economische Raad, zodat de leden een klankbord hebben.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zal de groep op korte termijn ontvangen om gezamenlijk te kijken naar een oplossing. Met betrekking tot de Covid-19 steun gaf de VP aan dat de bus-, boot- en taxihouders reeds een bedrag hebben ontvangen.

-STVS Nieuwsredactie-