Martens: ‘Neem gemiste penalty mezelf nog kwalijk, maar heb het verwerkt’

15 September 2021

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 15 september 2021 – Lieke Martens voelde zich dagenlang schuldig na haar gemiste strafschop tegen de Verenigde Staten in de kwartfinales van de Olympische Spelen in Tokio. Ruim een maand na dato zegt de linksbuiten van de Oranjevrouwen de dreun verwerkt te hebben.

“Ik heb er echt van wakker gelegen, het heeft me ontzettend geraakt. We waren zo dichtbij. Dit was echt het moment om Amerika te verslaan en dat is helaas niet gelukt. Ik was er liever kansloos vanaf gegaan dan zo. Het was pijnlijk.”

Ook ruim een maand na dato is de pijn bij Martens nog hoorbaar als ze over haar gemiste strafschop in Yokohama spreekt. Wat de kroon op het werk van de afzwaaiende bondscoach Sarina Wiegman had moeten worden, eindigde op 30 juli in een deceptie.

Martens kreeg in de tachtigste minuut bij een 2-2 stand de uitgelezen mogelijkheid om af te rekenen met angstgegner de VS, die in 2019 de WK-titel nog won ten koste van de toen kansloze Oranjevrouwen.

Maar de inzet in de rechterhoek van de doorgaans zo betrouwbare nemer werd gestopt door de Amerikaanse Alyssa Naeher. Nederland verloor de daaropvolgende penaltyreeks en zag zijn olympische verblijf stranden in de kwartfinales.

Martens was na afloop zwaar aangeslagen. Na een verplicht nummertje bij de NOS verdween de sterspeler van de Oranjevrouwen gedesillusioneerd in de kleedkamer, zonder ook maar een woord te zeggen.

-nu.nl-