Mbappé terneergeslagen na cruciale misser: ‘Het spijt me, ik heb gefaald’

29 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 29 juni 2021 – Kylian Mbappé zat er maandagavond doorheen na de uitschakeling van titelfavoriet Frankrijk in de achtste finales van het EK. De spits miste in de penaltyserie tegen Zwitserland de beslissende strafschop.

“Het verdriet is enorm groot”, schreef Mbappé na de wedstrijd in Boekarest op Instagram. “Het spijt me van de penalty. Ik wilde het team helpen, maar ik heb gefaald. Het zal moeilijk worden om in slaap te komen, maar juist door de hoogte- en dieptepunten hou ik zo van deze sport.”

Frankrijk knokte zich in de tweede helft nog terug van een achterstand door doelpunten van Karim Benzema (twee) en Paul Pogba en leek zich alsnog bij de laatste acht te voegen, maar Zwitserland scoorde in de laatste tien minuten nog twee keer en dwong een verlenging af (3-3).

Uiteindelijk waren er strafschoppen nodig om een beslissing te brengen. Na vijf rake Zwitserse penalty’s zag Mbappé zijn inzet gestopt worden door Yann Sommer, waardoor de grote titelfavoriet Frankrijk al voor de kwartfinales strandde.

“Ik weet dat jullie als fans teleurgesteld zijn, maar ik wil jullie toch bedanken voor alle steun en het onvoorwaardelijke geloof in ons. Het belangrijkste is dat we straks sterker terugkomen voor de volgende belangrijke momenten”, aldus de 22-jarige Mbappé.

-nu.nl-