McDonald’s verkoopt nu meer fastfood dan voor uitbraak pandemie

29 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 29 april 2021 – McDonald’s heeft wereldwijd in de eerste drie maanden van dit jaar meer verkocht dan in dezelfde periode in 2020. Ook in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019, voor de coronapandemie, is meer omzet gerealiseerd. Vooral op de belangrijke Amerikaanse thuismarkt was sprake van een flinke stijging, blijkt uit cijfers die de fastfoodketen donderdag bekend heeft gemaakt.

De toename is het gevolg van onder meer de introductie van een nieuwe kipburger en steunmaatregelen van de Amerikaanse overheid, waardoor consumenten wat meer te besteden hadden.

Dit zorgde ervoor dat de klanten per bezoek meer uitgaven. De verkopen in de Verenigde Staten groeiden dan ook met dubbele cijfers, wat neerkomt op een stijging van minimaal 10 procent.

Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 7,5 procent meer omzet in filialen die een jaar geleden ook al open waren. McDonald’s profiteerde van de grote hoeveelheid restaurants met een drive-through en heeft ook veel eten en drinken bezorgd bij de klant.

De lockdownmaatregelen die in grote delen van Europa voortduren, resulteerden in die regio wel in lagere verkopen, zoals in Duitsland en Frankrijk. Daarnaast heeft het bedrijf in de Verenigde Staten te kampen met een krappe arbeidsmarkt, waardoor het moeilijk aan personeel kan komen.

-nu.nl-