MDC overhandigt aanbieding aan minister OW

1 February 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Op maandag 30 januari heeft MAIR DYNAMICS CORPORATION een aanbieding overhandigd aan de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed. Deze aanbieding wordt gedaan voor de financiering, ontwikkeling en het bouwen van 20.000 volkswoningen binnen een periode van 4 jaar. De eerste fase hiervan betreft de bouw van 5.000 woningen. Vorig jaar werd een gesprek gevoerd tussen Virgo Business Venture Group en minister Albert Ramdin van BIBIS, waarbij de bewindsman aangaf uit te kijken naar investeerders voor de bouw van 25.000 woningen.

De regering is reeds enige jaren bezig geweest met het zoeken naar mogelijkheden voor het oplossen van de grote vraag naar betaalbare volkswoningen.

Volgens minister Riad Nurmohamed bedraagt het aantal geregistreerde woningzoekenden bijkans 70.000. Dit vereist een enorm investeringskapitaal welke vanwege de huidige economische situatie niet binnen korte termijn zal kunnen worden opgelost. Door het ministerie van Openbare Werken werden derhalve Calls For Interest gepubliceerd waarbij wordt gevraagd aan particuliere investeerders om in Public Private Partnerships met haar te treden om dit doel te kunnen realiseren. De eerste fase hiervan betreft de bouw van 5.000 woningen.

De bedoeling is dat een te vormen consortium van lokale banken/financiële instituten die de hypotheken zullen verstrekken de betalingen aan MAIR verrichten voor de oplevering van 300 woningen per week. Het project zal 300 banen opleveren. “Het financieel vermogen van de overheid speelt een rol”. Dit zegt Dharmvir Mungra. Hij geeft aan dat het heel moeilijk was om aan de juiste financiering methodiek te komen om dit alles te bewerkstelligen.