ME en politie verwijderen honderden jongeren bij Hermitage Mall

27 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 27 september, dat een gemengd team bestaande uit verschillende eenheden van de politie, de Militaire Politie en leden van het Beveiliging en Bijstands Dienst zaterdag 23 september reageerde op een melding van rivaliserende bendes bestaande uit jongeren die elkaar te lijf gingen bij de Hermitage Mall.

Toen de agenten daar aan kwamen troffen zij twee groepen jonger aan van wie enkele gewapend waren met scherpe voorwerpen. Bij het zien van de politie kozen zij het hazenpad. Er werden zes scherpe voorwerpen in beslag genomen nadat zij deze hadden weggegooid.

Verder werden honderden aanwezige jongeren met behulp van de Mobiele Eenheid en de politie van Uitvlugt van de plek verwijderd. Het gemengd team heeft vrijdag 23 en zaterdag 24 september verschillende acties uitgevoerd te Paramaribo en in het district Wanica.

Daarbij werden vrijdag 23 september zeven processen-verbaal uitgeschreven op naam van verkeersovertreders wiens zaken niet in orde waren, en een auto van een verdachte werd in beslag genomen en deze werd aangehouden voor schaking en onttrekking van een 15-jarig meisje aan het ouderlijk gezag.

De politie van Jeugdzaken was bij de aanhouding van deze verdachte ook ter plaatse.