Mede inzittende overleden na verkeersongeval

4 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 04 mei 2022 – De 32-jarige mede inzittende Clifford Esseboom is na een verkeersongeval op vrijdag 29 april aan de Larecoweg in het district Saramacca onderweg naar het ziekenhuis komen te overlijden.

De politie van het bureau Groningen kreeg omstreeks 10.15 uur van die dag de melding van het verkeersongeval, waarbij er sprake was van zwaar gewonden. Daar aangekomen constateerden de wetsdienaren dat het om een busje ging met vier inzittenden inclusief de bestuurder. Zij reden over de Larecoweg, komende vanuit de richting van Paramaribo en gingen richting Catharina Sophia. Ter hoogte van mast no. 2637 kregen zij een klapband. Hierdoor verloor de 35-jarige automobilist Ganesh F. de controle over de besturing van het voertuig. Hij kwam tegen de elektrische mast aan die vervolgens in tweeën brak. Het busje sloeg hierna twee keren over de kop en kwam op de rechter berm op haar zij tot stilstand. Clifford die uit het voertuig was geslingerd, belandde eveneens op de rechterberm en was niet aanspreekbaar. Met de ambulance van de RGD-poli van Groningen werd het verkeersslachtoffer voor medische hulp afgevoerd, maar kwam onderweg naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) te overlijden.

De bestuurder en de twee andere mede inzittenden liepen ook letsels op en zijn na medische behandeling op de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heengezonden. De autobestuurder werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is na te zijn verhoord heengezonden. Zijn rijbewijs is na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) ingevorderd en het ontzielde lichaam van Clifford is in opdracht van het O.M. ter obductie in beslag genomen.

-KPS-