Medewerkers Huize Ashiana en Esther Stichting dreigen met een actie

22 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 22 april 2021- Het personeel van de Esther Stichting en Huize Ashiana dreigt het werk neer te leggen. Dit zegt secretaris Eugene Daniël van de Bond bij de Esther Stichting. De medewerkers hebben al langer dan een jaar geen vervoerstoelage ontvangen. Volgens Daniël zijn er met de vorige minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, afspraken gemaakt hierover. Daniël vraagt zich af waarom de vervoerstoelage nu niet uitbetaald kan worden.

Volgens Jan Aviankoi, bondsvoorzitter van Huize Ashiana, moeten de medewerkers normaal uitbetaald worden. De vervoerstoelage is namelijk geen nieuwigheid bij de zorginstellingen.

Nieuwbakken directeur Brenda van Daal van Huize Ashiana zegt dat er morgen een gesprek gevoerd zal worden met de Bond. Er is al contact opgenomen met minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De medewerkers van zowel Huize Ashiana als van de Esther Stichting stellen minister Ramsaran tot vrijdag een ultimatum om de vervoerstoelage uit te betalen.

-STVS Nieuwsredactie-