Media en KPS-woordvoerder maken werkafspraken

4 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 4 april 2022– De pers heeft vandaag formeel kennisgemaakt met de woordvoerder van het Koprs Politie Suriname, onderinspecteur Milton Bisschop. Tijdens de ontmoeting die via het online platform “Microsoft Teams” plaatsvond, zijn er afspraken gemaakt voor een productieve en nauwe werkrelatie tussen de media en het Korps Politie Suriname.
Bisschop die voorheen hoofdvoorlichter was bij de afdeling Jeugdzaken, werd op maandag 24 januari 2022 officieel ingesteld als woordvoerder van de politie. Hij volgde hiermee Rachel Deekman op. In een eerder gesprek met de STVS-redactie ging Milton Bisschop in op specifieke vormen van criminele activiteiten die vaker voorkomen. Zo gaf hij aan dat de Energie Bedrijven Suriname (EBS) steeds het slachtoffer wordt van diefstal.

Volgens Bisschop moeten de samenleving en het Korps Politie Suriname de handen in elkaar slaan om de criminaliteit effectief te bestrijden. Hij zegt verder dat het KPS binnenkort van start zal gaan met een landelijke bewustwordingscampagne om de noden van het volk aan te horen. De verkregen informatie van elk ressort zal doorgeleid worden naar desbetreffende verantwoordelijken binnen het KPS zodat de knelpunten aangepakt kunnen worden. Hij erkenden verder ook de verschillende zaken die zich momenteel in het Korps afspelen, die de integriteit van het KPS kunnen aantasten. De politiewoordvoerder geeft aan dat ook deze zaken aangepakt zullen worden.