Meer besmettingen met braziliaanse covid-19 variant ontdekt op Trinidad

28 April 2021

Comments: 0

Woensdag 28 april 2021- De gezondheidsautoriteiten van Trinidad and Tobago hebben er bij de bevolking op aangedrongen om extra waakzaam te zijn. Dit, na de bevestiging dat drie mensen de Braziliaanse COVID-19 variant (P1) hebben opgelopen.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt in een verklaring dat de monsters zijn bevestigd door de University of the West Indies (UWI), die genetische sequentiebepaling uitvoert op COVID-19-positieve monsters.

Het ministerie meldt verder dat van de drie bevestigde gevallen er twee personen de Trinidadiaanse nationaliteit hebben en dat één van de monsters afkomstig was van een persoon jonger dan 18 jaar.

Volgens het ministerie zijn alle procedures voor het opsporen en isoleren van contacten aan de gang. Deze worden beheerd door de relevante medische gezondheidsfunctionaris met het doel verspreiding van de zorgwekkende varianten te beperken.

Uit onderzoek is gebleken dat de Braziliaanse variant wordt verspreid door respiratoire druppel-infectie, net als bij alle andere varianten. “Als zodanig zal het naleven van de volksgezondheidsmaatregelen de overdracht van het virus helpen verminderen.”

Daartoe wordt het publiek opnieuw aangespoord om alle maatregelen te handhaven, inclusief het dragen van een mond- en neusmasker, sociale afstand nemen en vaak handen wassen met zeep.

-Nieuwsdienst-