Meer donaties wielrensport materiaal voor Surinaamse Wielren Unie

9 April 2022

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 09 april   2022- Naar aanleiding van een Sportzaken & SWU delegatie bezoek aan de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie(KNWU), hebben diverse relaties van KNWU gehoor gegeven aan de oproep naar materiaal donaties aan de wielersport in Suriname. Zo ook de Wielrenvereniging Het Twentse Ros van Nederland. Deze Wielrenvereniging heeft een kleding donatie gedaan aan de Surinaamse Wielren Unie(SWU). Dennis Lansink van Het Twentse ROS heeft de kleding donatie overhandigd aan de directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw en Goodwill sport Ambassadeur Sven Stekkel in bijzijn van sportmakker Rafael Van Russel.

Dennis Lansink geeft aan deze donatie op te nemen in hun nieuwsbrief, wellicht dat er nog meer donaties zullen volgen. Het zijn voornamelijk nieuwe wielerkleding in verschillende maten. De donatie zal door het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) overhandigd worden aan SWU. De Goodwill sport Ambassadeur Sven Stekkel is zeer dankbaar en hoopt dat meer donateurs zich gaan melden. Hij zal zich hiervoor samen met de overige Goodwill Sportambassadeurs inzetten.

Als eerste wilt hij teruggeven als Goodwill Sportambassadeur aan de wielersport. Hij vindt het een praktisch middel om een bijdrage te leveren aan de groei van de wielersport. In zijn intrinsieke motivatie ziet hij graag een laagdrempelige duurzame kweekvijver, die nieuwe talenten kan werven, die kunnen uitgroeien tot kampioen (lokaal en internationaal). Dat wil zeggen dat geïnvesteerd moet worden in de jeugd, middels materialen, kennis en aandacht.

De directeur is de wielrenclub, de KNWU, de Nederlandse overheid en de Goodwill Sportambassadeur zeer dankbaar voor de handreiking tot samenwerking en de nu al behaalde resultaten, zoals dit sportmateriaal, in het kader van sportdiplomatie.