Meer Surinamers worden teruggehaald

5 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 05 mei 2020 – Het COVID-19 Crisis Managementteam heeft groenlicht gegeven om een volgende groep repatrianten terug te halen naar Suriname. De eerstvolgende repatriatie vlucht uit Belém wordt uitgevoerd op woensdag 6 mei 2020. Op deze vlucht zullen ongeveer 56 Surinamers huiswaarts gebracht worden. De dag erna, 7 mei, komen 13 repatrianten uit Guyana terug naar Suriname. Op vrijdag 8 mei komt de tweede repatriatie vlucht uit Nederland, met aan boord ongeveer 220 Surinamers. Na terugkomst zullen al deze

repatrianten voor 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in een overheids faciliteit.

Eenieder die gerepatrieerd wordt, wordt geadviseerd de repatriatie en quarantaine documenten van het ministerie van Volksgezondheid die ter beschikking zijn op de COVID-19 website eerst in te vullen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in samenwerking met alle nodige actoren de mogelijkheden nagegaan om ingezetenen terug te halen naar Suriname. Dagelijks zijn vergadering belegd met de verschillende diensten die ervoor moeten zorgen dat de mensen veilig en verantwoord teruggehaald worden naar Suriname.

-NII-