Meghan en Harry met de dood bedreigd toen ze in Engeland woonden

30 November 2022

Comments: 0

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn meerdere malen met de dood bedreigd toen zij in Engeland woonden. Dat heeft Neil Basu van de antiterrorisme-eenheid van de Engelse politie verteld aan Channel 4 News. Er zijn ook mensen vervolgd voor hun daden.

Basu neemt deze week afscheid van zijn functie als hoofd van de antiterrorisme-eenheid. In een interview over zijn werk kreeg hij de vraag of Meghan en Harry inderdaad bedreigd werden.

Dat bevestigde de politiechef. “Het waren bedreigingen van afschuwelijke aard, en ze waren heel reëel”, vertelde hij. “Er kwamen er ook steeds meer.” De dreigementen kwamen volgens hem uit de extreemrechtse hoek.

Basu ging niet in op de aard van de dreigementen. “Maar als je zou zien wat er zoal werd geschreven, zou je je constant bedreigd voelen.” De politie onderzocht de bedreigingen en er zijn ook meerdere mensen voor vervolgd en veroordeeld, zei hij.

In 2018 werd al bekend dat er een poederbrief was verstuurd naar het adres van Harry en Meghan. Ook ontving de voormalige actrice talloze berichten met racistische beledigingen.

Harry voelde zich niet veilig door ‘te weinig bescherming’

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle maakten in februari 2021 bekend te stoppen met hun werkzaamheden voor de Britse koninklijke familie. Ze wonen momenteel met hun zoon Archie en dochter Lilibet in het Amerikaanse Santa Barbara.

Ze namen dit besluit omdat ze grote druk ervoeren vanuit het Britse koningshuis. Ook zeiden ze dat de roddelpers hen niet met rust liet. Over concrete doodsbedreigingen deed het stel geen uitspraken.

Wel liet de prins weten dat hij zich niet veilig voelde omdat er volgens hem te weinig bescherming was. Nadat Harry en Meghan afscheid hadden genomen van hun koninklijke taken, kregen ze geen beveiliging meer vanuit het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie stond ook niet toe dat Harry en Meghan zelf opdraaiden voor de kosten van bijvoorbeeld bodyguards.

-nu.nl-