Mercedes-coureurs snel in eerste training Abu Dhabi, Verstappen kijkt toe

18 November 2022

Comments: 0

Terwijl Max Verstappen toekeek reden de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Grorge Russell vrijdag sterke tijden in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abi Dhabi. Red Bull gaf jongeling Liam Lawson de kans in de auto van de wereldkampioen. Hamilton reed met de softbanden een 1.26,633 op het Yas Marina Circuit en was daarmee twee tienden sneller dan teammaat Russell. Charles Leclerc werd in zijn Ferrari nipt derde op 0,255 seconde van Hamilton.

Lawson noteerde in de auto van Verstappen knap de vijfde tijd, op een halve seconde van Hamilton. Lawson was niet de enige die een kans kreeg. Ook Logan Sargeant (Williams), Jack Doohan (Alpine), Robert Schwartzman (Ferrari), Felipe Drugovich (Aston Martin), Pietro Fittipaldi (Haas) en Patricio O’Ward (McLaren) konden kilometers maken. Bij Alfa Romeo zit de 37-jarige Robert Kubica achter het stuur.

Punten sprokkelen voor een superlicentie

Voor Sargeant was het zaak om minimaal 100 kilometer, of 20 ronden te rijden op het Yas Marina Circuit. De Amerikaan is volgend jaar in principe vaste coureur bij Williams, maar moet daarvoor nog wel zijn superlicentie halen. De 100 kilometer zijn goed voor een punt, al hij spinde hij wel in een van zijn uiteindelijk 23 ronden. Zijn snelste ronde was goed voor de vijftiende tijd.

Zesde tijd in laatste openingstraining Vettel

In zijn laatste eerste vrije training klokte Sebastian Vettel de zesde tijd. De Duitser hangt na de slotrace in Abu Dhabi zijn helm aan de wilgen. Dat geldt tot nader order ook voor Daniel Ricciardo, die met zijn McLaren negende werd. Mick Schumacher en Nicholas Latifi, die na dit seizoen ook hun stoeltje kwijt zijn, kwamen niet actie.