Messi krijgt vakantie en heeft mogelijk laatste duel voor Barcelona gespeeld

21 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 21 mei 2021 – Lionel Messi heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona gespeeld. Trainer Ronald Koeman heeft de 33-jarige vedette al op vakantie gestuurd, waardoor hij zaterdag ontbreekt in het laatste competitieduel met Eibar.

Het contract van Messi bij Barcelona loopt eind juni af. Het is nog niet duidelijk of de aanvaller wil bijtekenen. Vorig jaar zomer wilde de aanvoerder weg, maar Barcelona liet hem niet gaan. Messi werd toen in verband gebracht met Manchester City en Paris Saint-Germain.

Koeman nam het besluit om zijn sterspeler wat extra rust te geven, omdat Barcelona is uitgeschakeld in de strijd om de Spaanse titel en zaterdag nergens meer om speelt. Bovendien wacht Argentijns international Messi een drukke zomer, met de Copa América in eigen land (11 juni-10 juli).

“Drie of vier spelers hebben een geweldige inspanning geleverd dit seizoen en alles gespeeld. Ik moet die jongens beschermen”, zei Koeman vrijdag op zijn persconferentie. De coach laat middenvelder Pedri ook buiten zijn selectie. Frenkie de Jong gaat wel mee naar Eibar.

Koeman benadrukte nog maar een keer dat ook hij alleen maar kan hopen dat Messi bij Barcelona blijft. De sterspeler wordt dit seizoen met dertig treffers waarschijnlijk topscorer van de Spaanse competitie. “Hij heeft dit seizoen opnieuw laten zien dat hij uniek is. Onze toekomst is veel beter mét dan zónder Messi.”

-nu.nl-