Messi wereldvoetballer van het jaar

25 September 2019

Comments: 0

Woensdag 25 september 2019 – De aanvaller van FC Barcelona werd maandag in Milaan voor de zesde keer in zijn loopbaan onderscheiden.
De laatste keer dat Messi de titel voor zich opeiste was in 2015, toen de uitverkiezingen van de FIFA en de Gouden Bal nog samenvielen. Ook in 2009, 2010, 2011 en 2012 mocht de Argentijn zich de beste voetballer ter wereld noemen.
Messi werd afgelopen seizoen landskampioen met FC Barcelona en pakte met Argentinië brons op de Copa América. Cristiano Ronaldo was de derde genomineerde. Hij won de Nations League met Portugal, dat in de finale met 1-0 won van Nederland, en pakte de landstitel met Juventus.
Eerder deze maand moest Messi de prijs voor beste voetballer van Europa nog aan Van Dijk laten. Ronaldo was toen eveneens genomineerd. Ronaldo en Messi verdeelden jarenlang de prijzen, tot Luka Modric er vorig jaar met de titel vandoor ging.
FIFA-wereldelftal van het jaar: Alisson; Matthijs de Ligt, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Marcelo; Frenkie de Jong, Luka Modric; Kylian Mbappé, Lionel Messi, Eden Hazard; Cristiano Ronaldo
-nu.nl-