Mia Mottley, uitgesproken pleitbezorger op wereldtoneel

16 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De premier van Barbados, Mia Mottley, die onlangs in de internationale context zei dat het FATF-beleid veel negatieve gevolgen heeft gehad voor het Caribisch gebied, is door The Times uitgeroepen tot één van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Sommige zijn sterk en vallen op, waar ze ook vandaan komen, of het nu een groot, dichtbevolkt land is of een klein eiland. Premier Mottley van Barbados is zo’n persoon. Gedurfd, onverschrokken en begiftigd met intelligentie en humor, is de premier een briljante politicus die weet hoe hij dingen voor elkaar moet krijgen. Al sinds ze een jonge vrouw was die opgroeide in het Caribisch gebied, is Mia Mottley altijd diep begaan geweest met belangrijke kwesties die de wereld aangaan. Van armoede tot schulden tot klimaatverandering, ze is een sterke pleitbezorger op het wereldtoneel voor verantwoord beheer van onze planeet, zodat grote en kleine naties, en mensen, rijk en arm, samen kunnen bestaan en zich kunnen ontwikkelen.

Premier Mottley zei dat het beleid van de FATF de mensenrechten schendt en mensen het publieke belang van het Caribisch gebied berooft. Mensen volgen de “regels” in plaats van de bron van het geld. Dit leidt tot ernstige ontsporingen voor deze landen. Het feit dat deze landen een kleine economie hebben, speelt een belangrijke rol.