Michael Matthews heeft de 2de etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen

27 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 27 maart 2019 – De Australiër van Team Sunweb was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Chris Froome is na een val kansloos voor een goed klassement.
Matthews, die twee weken geleden in Parijs-Nice nog hard ten val kwam, liet in de straten van Sant Feliu de Guixols na een rit door de heuvels wereldkampioen Alejandro Valverde en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey achter zich.
Voor Team Sunweb is het pas de tweede overwinning van het seizoen. Een week geleden bezorgde Cees Bol de Duits-Nederlandse equipe de eerste zege door Nokere Koerse op zijn naam te schrijven. Wel is het de eerste seizoenzege in de WorldTour.

Froome op grote achterstand na val
Froome speelt in het klassement geen rol van betekenis meer. De Brit kwam op 36 kilometer van de meet ten val, waarbij hij vooral schaafwonden opliep. De kopman van Sky vervolgde gehavend zijn weg en liep veertien minuten achterstand op.
De vluchtgroep van de dag maakte in tegenstelling tot maandag geen schijn van kans. De Tsjech Josef Cerny werd op 24 kilometer van de meet als laatste gegrepen. De renner van CCC had onder anderen de Nederlander Marco Minnaard achter zich gelaten.
Op het laatste klimmetje hielden de ploegen van de klassementsrenners het peloton goed bijeen, waardoor demarrages bij voorbaat kansloos waren. In de sprint stond er geen maat op Matthews, die Valverde met gemak achter zich liet.
vandaag staat de renners een zware bergrit te wachten. De finish is bergop in het ski-oord Vallter 2000. De Ronde van Catalonië eindigt zondag.
-nu.nl-