Miljoenenroof goudmijn in Guyana

8 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 08 augustus 2021- De politie in Guyana heeft een bewaker van een goudopkoop bedrijf vastgehouden. De bewaker zou betrokken zijn bij de roof, waarbij bandieten die zich voordeden als gouddealers erin slaagden om met 38 miljoen Guyanese dollar in contanten en 20 miljoen Guyanese dollar aan ruw goud van door te gaan. De miljoenenroof vond woensdag plaats rond 10:05 uur plaatselijke tijd in Georgetown. Volgens de politie heet het goudhandelsbedrijf dat ze hebben beroofd Wallison Enterprise. Rechercheurs denken dat de overval zorgvuldig is gepland en gepleegd.

Op basis van het tot nu toe uitgevoerde onderzoek kwamen ze erachter dat er een witte auto voor het gebouw was gestopt. Drie mannen kwamen uit de auto en liepen naar verluidt naar de bewaker, waar ze hem aangaven dat ze goud kwamen verkopen. Het beveiligingspersoneel stond hen toe het pand te betreden om zaken te doen. Onderzoekers meldden dat in de wachtruimte een van de mannen de kassierster een pakket goud liet zien dat hij wilde verkopen, en onmiddellijk daarna haalden hij en zijn handlangers hun pistolen uit hun middel en bevalen haar naar het kantoor te gaan waar het goud en geld werden opgeslagen.

Volgens een politierapport hadden ze al hun slachtoffers geboeid met zogenaamde tie-wraps, nadat ze hen hadden opgedragen twee metalen kluizen te openen. Ze hadden naar verluidt hun rugzakken gevuld met het goud, het geld en de mobiele telefoons van de werknemers. De bandieten sloten hen vervolgens op in een kamer en verlieten het pand op de vlucht in de wachtende witte auto.