Minister Achaibersing: “Suriname ontkomt niet aan consequenties oorlog”

26 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 26 februari 2022 – Suriname ontkomt niet aan de consequenties aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Zo liet minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning optekenen tijdens de parlementsvergadering op donderdag 24 februari 2022. Hij benadrukte dat Suriname ook last zal ondervinden van de gevolgen van de oorlog die zullen ontstaan voor goederen en diensten.. “We zullen ook lijden, we kunnen daar niet van af komen.

De minister voegde er aan toe dat Suriname geen uitzondering is in de wereld met betrekking tot deze kwestie.“Wij gaan daar ook een beetje last van hebben met name als het gaat om brandstofprijzen en mogelijk ook andere goederen”. De regeringsfunctionaris wijst in deze op de manier en hoe de brandstofprijzen in de hele wereld zich ontwikkelen. . Suriname is over het algemeen een importerend land als het gaat om brandstof. Minister Achaibersing: “Dus we moeten daar realistisch over zijn en rekening mee houden dat we ook we er ook last van kunnen krijgen.” De bewindsman doet een beroep op brandstofverbruikers om wat zuiniger te zijn en alternatieven te bekijken.

De regering zal, voor zover mogelijk, en rekening houdend met haar budgettaire capaciteit, kijken hoe zij de maatregelen zoveel mogelijk kan minimaliseren en de negatieve impact van de situatie zoveel mogelijk kan beperken. “Maar tegelijkertijd, zeg ik, onthoud dat het enige impact zal hebben”, zei minister Achaibersing. Hij sluit zich aan bij de oproep van het parlement tot zelfwerkzaamheid. De bewindsman meent dat wij in Suriname genoeg mogelijkheden hebben om creatiever te zijn en zaken op te vangen.

-Kabinet van de President / STVS-