Minister Albert Ramdin reikt certificaten uit aan ‘SDG Voices’

21 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Foto: CDS

Maandag 21 februari 2022- In verband met “Sustainable Development Goals” (SDG’s), werd de minster van Buitenlandse Zaken, International Business en International Samenwerking, Albert Ramdin, uitgenodigd om een groep SDG-jongeren toe te spreken. De groep jongeren ontving op vrijdag 18 februari een certificaat uit handen van de minister.

De nieuw gecertificeerde SDG Voices hebben in september 2021 tijdens de driedaagse training kennis opgedaan over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG, met de bijbehorende media skills. Het is de bedoeling dat deze jongeren op hun beurt anderen trainen en in hun omgeving bekendheid geven. De jongeren konden zich via verschillende socialmedia platformen opgeven om de training kosteloos te volgen.

Sivern Hammen en Chermain Pansa, SDG-jeugd ambassadeurs, waren verantwoordelijk voor deze trainingen in samenwerking met SDG-Nederland. De leuze achter deze training is ‘Leave no one behind’. “SDG’s zijn niet alleen zaken voor de overheden in de wereld, maar ook de private sector en de jongeren. Iedereen is er dus bij betrokken”, aldus Hammen. Aan de hand van indicatoren die geanalyseerd zijn, worden doelen geïmplementeerd om te kijken als de SDG gehaald worden voor 2030.

Minister Ramdin steunt het initiatief van de jongeren. Hij gaf aan dat vanuit zijn ministerie volgend week een plan zal worden uitgezet om de “Sustainable Development Goals” te incorporeren in het bestuur van het land.