Minister Amoksi: “KPS moet op hoger niveau functioneren”

15 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 juli “Het Korps Politie Suriname (KPS) moet op een hoger niveau gaan functioneren”. Dit zei minister Kenneth Amoksi gisteren tijdens de bevordering van ruim 250 politie-ambtenaren in een naast hogere rang. De JusPol bewindsman stond stil bij enkele lopende projecten ten behoeve van de politie-ambtenaren en de samenleving.

Amoksi gaf verder aan dat de regering alle vertrouwen heeft in het werk dat tot nu toe is verzet door het Interim Management Team (IMT). De enorme achterstanden in rechtspositionele aangelegenheden van politie-ambtenaren zijn hem niet onbekend. Secretaris Revelino Eijk van de Surinaamse Politie Bond (SPB) die namens voorzitter Mielando Atompai het woord voerde, noemde de vele zaken die nog niet gerealiseerd zijn voor het Korps. De SPB is van mening dat de leiding van het ministerie van Justitie en Politie geen invulling geeft aan afspraken die reeds lang zijn gemaakt.

De lijst van bevorderde politie-ambtenaren bestond onder meer uit 5 hoofdinspecteurs van politie, 14 inspecteurs en 21 onder officieren. Waarnemend Korpschef Ruben Kensen heeft tijdens deze gelegenheid enkele punten aangehaald die volgens hem de nodige aandacht genieten van de korpsleiding. Zo mogen politie-ambtenaren uitkijken naar onder andere een vernieuwd politie-uniform. Daarnaast zei hij ook aan dat de onlangs ingestelde buurtmanagers volledige ruimte moeten krijgen om hun werk naar behoren te doen.