Minister Hoefdraad: “Goed team houdt alles in de gaten”

18 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 oktober 2019 – “We hebben een goed team dat alles in de zaken houdt en conform de wet handelt.” Zo reageert minister Gillmore Hoefdraad vanuit Washington DC tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) op de stap van de VHP-fractie in het parlement om een klacht tegen hem in te dienen bij de procureur-generaal. De fractie is de mening toegedaan dat de bewindsman het leningenplafond heeft overschreden en daarmee de Wet op de Staatsschuld. Hoefdraad spreekt van een afleidingsmanoeuvre richting de verkiezingen.

Hij verzekert dat er absoluut niets mis is met het vraagstuk van het leningenplafond. Het probleem, volgens de bewindsman, is dat de huidige wet teveel ruimte geeft aan wie dan ook om constant een minister aan te klagen. “We hebben gezien dat deze wet, vanaf het werd ingesteld, alleen maar voor problemen heeft gezorgd, dan was het Hildenberg, dan was het Boedhoe, nu is het mijn persoon.” Minister Hoefdraad stelt spoedig met het parlement in dialoog te willen treden zodat de wet voor iedereen duidelijk is…” en dat niet elke grappenmaker richting de pg gaat om te zeggen hij of zij heeft de wet overtreden”. De bewindsman maakt zich absoluut geen zorgen. “Ik blijf heel goed slapen, deze zaak wikkel ik wel snel af”.

De minister is momenteel in Washington DC in verband met de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. In de marge van deze conferentie worden gesprekken gevoerd met onder andere de Wereldbank, het IMF, de Inter-American Development Bank (IDB) en de Islamic Development Bank (IsDB), waarbij de samenwerking met Suriname wordt geëvalueerd en uitgediept. Met de IDB heeft minister Hoefdraad reeds een ontmoeting gehad over de ontwikkelingsprojecten die gaande zijn en nog komen.

Met de executive director van de Wereldbank is gesproken over het reilen en zeilen binnen de bank en wat allemaal nodig is voor de komende jaren. Met het IMF zijn er twee belangrijke meetings geweest, een ten aanzien van de laatste Artikel 4 missie en een meeting met het Artikel 4 team zelf om vooral de fiscale issues te bespreken.

-NII-