Minister JusPol en waarnemend Korpschef bezoeken Saramacca

25 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 25 februari 2022- Op donderdag 24 februari hebben de minister van Justitie en Politie (JusPol) Kenneth Amoksi en het waarnemend Korpschef van het Korps Politie Suriname Ruben Kensen een bezoek gebracht aan het district Saramacca. Daar werden zij ontvangen door de districtscommissaris Shein Bansi-Durga. Het is de bedoeling dat de Korpschef kennis maakt met alle districtscommissarissen en medewerkers van het ministerie van JusPol in de westelijke districten; Saramacca, Coronie en Nickerie. 

Tijdens het bezoek zijn er enkele knelpunten aangehaald nl. zware onderbezetting van het politiepersoneel te Saramacca, de urgentie om de hulppost van de politiepost te Boskamp te her-activeren, behoefte aan apparatuur voor verkeerscontrole en het beschikbaar stellen van vaartuigen voor de politie om zo de omliggende dorpen te bereiken. De DC heeft ook de knelpunten van de Brandweer in het district onder de aandacht gebracht van de bewindsman. Het gaat in deze om de behoefte aan een pick-up voor de vele meldingen voor het bestrijden van bijen, een tankauto en een blusvoertuig.

De Korpschef geeft aan dat de “problematiek onderbezetting van het politiepersoneel” bijzonder veel aandacht heeft en er zal hieraan gewerkt worden. De minister werd vergezeld door de directeur van Justitie en Politie, Sharma Lakhisaran, de directeuroperationele diensten van Justitie en Politie, P. Campagne en de regio commandant van Regio West, H. Sardjoe