Minister Mike Noersalim levert bijdrage aan de Voorleesweek

13 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 maart 2019 – In het kader van de nationale voorleesweek, heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim drie verschillende scholen aangedaan, waar hij heeft voorgelezen aan kinderen uit verschillende klassen. Op deze manier heeft hij invulling gegeven aan de campagne die het lezen onder de jongeren moet bevorderen.
Op de eerste dag bracht hij een bezoek aan de Buchnerschool aan de Lozingweg, een lagere school van de E.B.G.S., waar hij het verhaal van Job heeft voorgelezen. Vervolgens bracht hij een bezoek aan de Thaborschool aan de Nieuw zorgweg, die valt onder de Methodiste gemeente, waar hij uit het boek ‘De eenzame watramama’ heeft mogen voorlezen. Als laatst bracht hij een bezoek aan O.S. II Meerzorg in het district Commewijne, waar hij voorlas uit het boek ‘Fort Bokou.’

De leerlingen hebben niet alleen mogen genieten van het voorleestalent van de minister, maar zeker ook van de wijze waarop hij interactief de verbeeldingskracht van de leerlingen naar boven wist te halen. Zo toetste hij op verschillende manieren de algemene ontwikkeling van de kinderen en gaf hij de zesde klassers de opdracht om na te gaan wie de ministers zijn van de verschillende ministeries in Suriname.
Het was niet alleen voor de leerlingen een prettige ervaring, maar zeker ook voor de minister die de mening is toegedaan dat er tijd vrijgemaakt moet worden om te werken aan de vorming van onze jeugd. “Wij moeten het niet alleen zeggen, maar ook doen. Wij moeten onze tijd en energie stoppen om goede burgers te vormen die op hun beurt weer een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname.”

-Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken-