Minister Misiekaba wil af van lange rijen bij uitbetaling sociale voorzieningen

23 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 23 augustus 2019 – De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba heeft vanochtend een verrassingsbezoek gebracht aan de Dienst Uitbetaling Sociale Voorzieningen(AUSV). Op dit moment is de dienst bezig met de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag.

De bedoeling van zijn bezoek is om zelf poolshoogte te nemen over hoe zaken gaan bij de uitbetaling van de sociale voorzieningen. Met de Dienst is onder anderen van gedachten gewisseld over de structuur van de betaling, de vlotte afhandeling van de cliënten en het uitzetten van het werk.

De minister is van mening dat het staan in lange rijen tot het verleden moet behoren. Op dit moment is voor een voorlopige oplossing gezorgd, waarbij de mensen nu stoelen krijgen om te zitten onder een tent. Nu wordt bestudeerd hoe het gebruik van de moni karta, die haar diensten heeft bewezen, kan worden uitgebreid. Bij de eerstvolgende betaling van de Algemene Kinder Bijslag moet er al verbetering te zien zijn.

“Het moet prettig toeven zijn bij elk kantoor van SoZaVo. Mensen moeten zich uitgenodigd voelen wanneer ze bij SoZAVo komen,” zegt de minister.

Verder heeft de minister instructie gegeven aan de dienst AUSV, om volgende week te starten met de uitbetaling van AKB in de districten Commewijne en Saramacca. De ouders uit deze districten zullen vroegtijdig op de hoogte worden gesteld.

-Bron: Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting-