Minister Rabin Parmessar neemt poolshoogte tijdens werkzaamheden LVV Inspecteurs

19 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 19 augustus 2019 – Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij, heeft tijdens zijn bedrijven bezoek op zondag 18 augustus 2019, poolshoogte genomen van de werkzaamheden verricht door de LVV inspecteurs bij een agrarisch bedrijf.

De bewindsman die onaangekondigd tijdens de inspectie werkzaamheden binnen viel, werd door een der inspecteurs omstandig geïnformeerd.

Hij liet de minister alle etappes zien waar op gelet wordt tijdens deze werkzaamheden. Hij voerde aan dat een gemiddelde inspectieronde met 4 inspecteurs ongeveer 3 uren in beslag neemt voor 1000 Kg.

De minister vindt dat dit systeem in de toekomst moet worden aangepast, dit omdat het tijdrovend is en het de staat enorm veel geld zal kosten. Het advies wordt daarom aan de bedrijven meegegeven om na te denken over het aantrekken van een kwaliteitsmanager.

De minister bracht zijn waardering en erkentelijkheid uit over de inspecteurs, en bemoedigde hen om door te gaan met de 100% controle. Het ministerie wilt met deze controle voorkomen dat er in de exportzendingen schadelijke organismen worden aangetroffen in het importerend land.

-NII-