Minister Ramadhin gaat in op vragen van DNA-leden

18 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 mei 2022- In De Nationale Assemblee is de begrotingsbehandeling in volle gang. Gisteren hebben enkele DNA-leden aandacht gevraagd voor de gezondheidszorg in het district Nickerie. Met name Ebu Jones en Harriët Ramdien willen duidelijkheid van de minister van Volksgezondheid over de vraagstukken die betrekking hebben op het Medisch Mungra Centrum.

Op dinsdag 17 mei 2022, bij de voortzetting van de DNA-vergadering, is minister Amar Ramadhin ingegaan op de gestelde vragen door deze DNA-leden uit het rijstdistrict. De bewindsman gaf chronologische uitleg over de stand van zaken bij dit ziekenhuis, welke oplossingsmodellen er zijn en hoe deze regering de problemen duurzaam zal aanpakken.

De bewindsman is ook ingegaan op vragen die betrekking hadden op de diabetische zorg in Suriname. In een eerder belegde vergadering van het hoogste college van Staat zijn er verontrustende opmerkingen gemaakt over de toename van been-amputaties. Gisteren heeft parlementariër Mohammad Mohab-Ali dit punt wederom aan de orde gesteld.