Minister Ramdin bespreekt bilaterale betrekkingen met Guyanese counterpart

23 April 2023

Comments: 0

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op donderdag 20 april 2023 een ontmoeting gehad met Hugh Hilton Todd, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Guyana. De ontmoeting was om manieren te bespreken om de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen verder te verbeteren.

Zij herhaalden de toezegging van de respectieve presidenten van Guyana en Suriname om de bilaterale betrekkingen te versterken door middel van een versterkte en duurzame dialoog alsmede praktische en effectieve samenwerkingsprogramma’s die de bevolking van beide landen ten goede moeten komen.

De functionarissen werden het ook eens over een strategie om de besprekingen over verschillende onderwerpen de komende maanden vooruit te helpen. Minister Ramdin benadrukte de prioriteitsgebieden voor de regering van Suriname, namelijk de grensproblematiek, de bouw van de Corantijnbrug, de strategische samenwerking op het gebied van olie en gas en de voortgezette samenwerking op het gebied van veiligheid.