Minister Stephen Tsang fietst door Bakkie na oplevering 1e fase 8 km fietspad te Noord Commewijne

28 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 26 april 2019- Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft vol trots de 1e fase van het fietspadproject te Noord Commewijne en wel het traject Bakkie naar Constantia, in gebruik genomen.

Bij de in gebruik name, die op 24 april 2019 plaatsvond, waren aanwezig: de districtscommissaris Ajaikoemar Kali van Commewijne, DNA-lid Rajiv Ramsahai. Verder waren ook aanwezig vertegenwoordigers van: IDB, Staatsolie, NV Grassalco, IFS, de Noord Commewijne Toerisme Cluster en de ondernemers Bas Spek en Sirano Zalman.

De HI&T-bewindsman gaf tijdens de opening aan dat de 1e fase van 8 km een onderdeel is van een 24 km lang fietspad, door een gebied met een zeer hoge historische waarde, dat ook rijk is aan cultuur, flora en fauna. “Het is een bijzondere attractie, die voor de lokale gemeenschappen en andere ondernemers unieke kansen biedt om economisch voordeel uit te halen”, zei de minister. Tot slot bedankte de hij een ieder die op welke wijze dan ook zijn bijdrage heeft geleverd tot het welslagen van deze mijlpaal. De bewindsman feliciteerde de Noord Commewijne Toerisme Cluster met het bereikte resultaat en wenste hun heel veel succes toe met de verdere uitvoering van het project.

Publieke Investering van US $ 150.000,-

Het ministerie heeft voor de Noord Commewijne Toerisme Cluster een Publieke Investering van US $ 150.000,- gedaan, ten behoeve van de rehabilitatie van de 24 km fietspad. Na deze initiële investering, is meer financiering vrijgekomen uit de publieke- en private sector die een bijdrage zullen leveren aan de bedrijvigheid en het toerisme in Noord Commewijne. Verschillende sprekers gaven aan dat het gebied heel veel potentie heeft en dat door samenwerken er heel veel kan worden bereikt. Uiteindelijk heeft deze Cluster, die uit meer dan 15 bedrijven bestaat, waaronder bootsmannen, touroperators, hotels en restaurants bewezen dat resultaatgerichte samenwerking haalbaar is en dat gezamenlijk voorzien kan worden in een gemeenschappelijke behoefte. Dit pilotproject is een onderdeel van het Suriname Business Climate and Innovation Programma (SUBCIP), dat deels gefinancierd is via het project Innovation For Firms in Suriname (IFS) en uitgevoerd wordt door het ministerie van HI&T.

Na het officieel gedeelte ging de minister samen met een aantal gasten een eindje fietsen.

-Bron: Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme-