Minister van Volksgezondheid wordt ontlast van COVID-19 zorg

20 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 juli 2021- De regering wil een directoraat instellen, speciaal om de COVID-19 crisis structureel aan te pakken. Gelet op de ontwikkelingen rond de pandemie is dit, volgens president Chandrikapersad Santokhi nodig. In het verlengde hiervan wordt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontlast van de COVID-19 zorg. De bewindsman zal nu meer ruimte krijgen om de nijpende vraagstukken binnen de gezondheidssector aan te pakken. Eén daarvan is het financieringsmodel van de zorg, zegt Ramadhin.

Verder zal er ordening komen in de loonstructuur van alle zorgmedewerkers. Met de verschillende steakholders zal er gesproken worden over een transparante en evenwichtige loonstructuur voor de toekomst. Het huidige systeem kost de Staat veel geld en het zorgt voor ontevredenheid onderling.

Met betrekking tot versoepeling van de Covid-19-maatregelen zoals de lockdown, geeft de minister aan dat er voorlopig nog geen sprake daarvan is. Ondanks de besmettingen een lichte daling vertonen, wil de regering vooralsnog de vingers aan de pols houden.

De bewindsman benadrukt dat het vaccineren één van de oplossingen is om de pandemie te beheersen.  De COVID-19 doden van de algelopen tijd, betreffen geen personen die reeds gevaccineerd waren. En tot vorige week was er geen bevestiging dat de deltavariant van het coronovirus aanwezig is in Suriname.

-STVS Nieuwsredactie-